4400, Пазарджик, България

ул. Димчо Дебелянов 58

sales@raisbg.com

Търговски отдел

+359 88 889 9679

Запитвания и оферти

Новини

 
 

На специализираното изложение за машини и технологии в металообработката MachTech & InnoTech  (15-18 април 2019) в София РАИС ООД ще покаже две свои машини: струг Т250 с роботизирана клетка и палетна станция и 5-осен обработващ център VMC 350.
 
 
T250

Прецизният CNC струг T250 РАИС е предназначен за изпълнение на широк диапазон стругови операции върху детайли със средни размери в серийно производство. Отличава се с висока продуктивна мощност, устойчивост и скорост при всички стругови обработки върху различни материали. На изложението Т250 РАИС ще бъде оборудван с роботизирана клетка и палетна станция. Този тип клетка може да работи не само с една, а с няколко стругови машини едновременно, а може да се използва и за фрезови машини. Това осигурява автоматизацията на няколко производствени единици, а от там повишаване на конкурентоспособността и значително намаляване на човешкия фактор в производствения процес. На Маштех ще бъде направена демонстрация как роботът зарежда CNC машината с малки и средни детайли, вземайки ги от палетната станция и впоследствие връщайки на нея отработените детайли. Възможностите на машина, снабдена с робот и палетна станция може да видите и на видеото в YouTube канала на РАИС – https://www.youtube.com/watch?v=S3NTAWW9DLU&t=2s

Всички стругови машини на РАИС могат да се оборудват с цел да изпълняват не само на стругови, но и на фрезови цикли – посредством т.нар. Life tool и подмяна на стандартната револверна глава с vdi или bmt.
 
gm350_machtech700x300.jpg

На изложението в София ще бъде показан и 5-осен обработващ център VMC 350, който е специално проектиран за производството на детайли със сложни повърхнини.  Фрезовата машина е снабдена с бърз инструментален магазин, конструирана е с оглед удобството при работа - операторът се намира в близост до детайла, което улеснява извършването на настройки. Сред технологичните възможности на машината са високите обороти на шпиндела. Машината се предлага с 12-15-18 хиляди оборота на вретеното. Обработваният на такъв център детайл може да бъде достигнат от всички страни от режещите инструменти. Този вертикален обработващ център е в състояние да обработва детайли с размери 520 х 350 mm и тегло до 300 kg. В дните на Маштех са предвидени различни демонстрации на него, като една от тях ще е с Tool presetter (измерителна машина за фрезови инструменти)  на фирма Elbocontrolli и Tool ID Management system, която се грижи за инструменталното стопанство и автоматичното прехвърляне на данни от Tool presetter към съответната машина.

Екипът на РАИС е подготвил и демонстрация,  свързана с мониторинга на производството. Ще бъде показана работата на Mt-link-i, който вече беше внедрен в РАИС. Това е софтуер за наблюдаване състоянието на машините, с помощта на който се анализират различни показатели, в т.ч. натовареност, производителност, време на престой.

На щанда на РАИС ще може да се запознаете с гамата хоризонтални центри на ОКК – Япония, чийто представител в България е пазарджишката машиностроителна компания. Ще бъде представен още струг на Miyano, мерителна машина и маса на NIKKEN. Екипът на РАИС Ви очаква в Интер Експо Център-София в зала 4/С6.