4400, Пазарджик, България

ул. Димчо Дебелянов 58

sales@raisbg.com

Търговски отдел

+359 88 889 9679

Запитвания и оферти

Новини


Дни на отворените врати в РАИС - 2013За трета поредна година пазарджишката машиностроителна фирма РАИС отваря вратите си за участниците в станалия традиционен OPEN HOUSE в РАИС. Инициативата има за цел да представи пред фирми от машиностроенето най-новите технологии, нови машини и инструменти на производители и доставчици в България. В  OPEN HOUSE-2013 участват фирми от Япония, Италия, Русия, Сърбия, Македония и България.





Дни на отворените врати в РАИС - 2013"С пълно убеждение и удовлетворение мога да заявя, че успяхме да превърнем в традиция тази среща на водещите фирми в машиностроенето. И го направихме в период на сериозна икономическа криза, чийто край не се вижда. Вече имам усещането, че в нашата бизнес практика по-дълго време сме успявали в кризи, отколкото да работим в нормална бизнес среда. С надежда, че ще настъпи и такова време ние продължаваме да разработваме и прилагаме иновативни решения в нашите продукти, внедряваме най-добрите постижения на науката и техниката и с гордост ще споделя, че признанието за това не закъсня – преди дни РАИС получи златната награда на Белградския технически панаир", заяви в приветственото ни слово управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян. Той сподели и огорчението си от това, че успехите на "РАИС" са оценени първо от съседите ни в Сърбия. "Но както се казва, никой не е пророк в собствената oh2013_2.jpgси страна", коментира инж. Бъздигян.


В третото издание на Дните на отворените врати инж. Николай Терзийски – младши, конструктор в РАИС, направи презентация на най-новата разработка на петосен вертикален център VMC 350.  Машината е много компактна, снабдена е с изключително бърз инструментален магазин, нейно предимство са високите обороти на шпиндела – предлага се с 15-20 хиляди оборота на вретеното. Петата ос може да се движи плюс-минус 120 градуса, което дава възможност от всички страни детайлът да бъде достигнат от режещите инструменти.


Втората презентирана машина на РАИС е струг Т 252 2S, представен от инж. Георги Миразчиев. Стругът е оборудван с два шпиндела и с две реворверни глави с фрезови вретена. На едната револверна глава може да се постави ос Y. Нейното предимство са двата шпиндела от един и същи типоразмер. Обикновено производителите поставят основния шпиндел да бъде с по-голям размер, а вторият – с по-малък. В Т 252 2S двата шпиндела са напълно идентични по мощност и габарити. Това дава по-добри технологични възможности на машината. Освен това, двата шпиндела са с С ос. Двете револверни глави са с по 12 броя инструменти, т.е. на машината могат да се поставят  24 броя инструменти.


Дни на отворените врати в РАИС - 2013В  OPEN HOUSE – 2013 своята продукция представи италианската фирма ALGRA, която предлага въртящи инструменти за стругове. Baruffaldi, Италия, участваха с презентация на револверни глави и скоростни кутии. Японската компания NIKKEN представи предлаганите от нея въртящи маси и прецизни инструменти. SIEMENS участва с гамата ЦПУ Sinumerik 808, 828 и 840. FANUK, Япония, представиха нови функции в системите за петосна обработка и работа по мрежа. Дряновската фирма "ВСК-Кентавър" представи на вниманието на участниците прецизните инструменти на американската фирма KENNA Metal.


Днес участниците в Дните на отворените врати имат възможност да разгледат изложените в демонстрационния център в РАИС машини, както и да осъществят контакти по между си за бъдещи партньорски отношения.