4400, Пазарджик, България

ул. Димчо Дебелянов 58

sales@raisbg.com

Търговски отдел

+359 88 889 9679

Запитвания и оферти

Новини


Нова производствена база откри в Пазарджик водещата машиностроителната компания РАИС. Промишленото предприятие разширява дейността си на нов терен, който се намира в близост до сегашната производствена база на РАИС. Инвестициите в разширяване на производствените мощности възлизат на 8 600 000 лв. Новото предприятие е изградено на 3800 кв.м. разгърната застроена площ в новообособен промишлен район. Изградени са два цеха, шоурум и административна сграда със зали за обучения и повишаване на квалификация на персонала. В момента са разкрити 40 нови работни места с тенденция да станат 100 - всички с висока степен на автоматизация.



rais18_8.jpg


rais18_5.jpg


“Разширяването на производството е продиктувано от увеличеното търсене на произвежданите от РАИС машини. През последните две години ние утроихме нашето производство, което наложи да направим тази инвестиция, където обособихме монтажа на машините и механична обработка на дребни детайли. На старата площадка ще останат да се произвеждат корпусите и защитата на работните зони на машините”, съобщи при откриването на базата управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян. Той подчерта, че през последните години значително е променена технологията на организацията на монтажа, съобразена с Internet of things концепция. В производството на дребни детайли е повишена производителността и ефективността от използваното оборудване с въвеждане на роботизирани комплекси. Въведен е и софтуер за управление и наблюдение на производствения процес и на самото оборудване, както на място, така и от разстояние - дейности съобразени с Индустрия 4.0.
„Гордост е за нас, че в РАИС успяваме да сме в крачка с това бързо развитие на интернет базираните технологии“, сподели още инж. Бъздигян преди да пререже лентата на новото предприятие заедно д-р Йошихару Инаба, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Corporation, Япония, и областния управител на Пазарджик Стефан Мирев.

rais18_11.jpg

Д-р Йошихару Инаба, президент и главен изпълнителен директор на Фанук, Япония, инж. Нишан Бъздигян и областният управител на Пазарджик Стефан Мирев прерязаха лентата на новата производствена база на РАИС

Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов поздрави г-н Бъздигян за това, че отново икономическият растеж се движи от инвестициите, включително и от тези 8,6 млн.лв., направени от РАИС:
„Днес аз искам да ви благодаря, на първо място ние говорим и поставяме като цел инвестиции, говорим, че в последните 3 тримесечия отново икономическият растеж се движи от инвестициите. Да, така е. И този ръст, разбира се дължи и на 8 цяло и 6 милиона инвестиции, направени от вас.
Искам да ви благодаря, защото ние говорим за приоритетни сектори, за сектори високотехнологични като машиностроенето. Такава е вашата фабрика. Вие сам споменахте, за вас не са чужди идеите на четвъртата индустриална революция. За вас не е чужда дигитализацията, за вас не е чужда роботиката. Така че, благодаря! Днес сме в период, в който говорим и за социално развитие и за корпоративна социална отговорност. Вие го постигнахте. На следващо място, вие утвърждавате България на световните пазари“.
Областният управител на Пазарджик благодари на РАИС за това, че инвестират тук, в Пазарджик, разкриват работни места „И смело мога да кажа - в област Пазарджик РАИС са еталон за бизнес. Искам да ви пожелая и занапред да продължавате да работите в синхрон с водещите тенденции в бизнеса, да сте открити за нови иновации и да се радвате на нови приятелства“ - това каза в приветствието си Областният управител Стефан Мирев.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посочи, че Пазарджик вече изпреварва по брутен вътрешен продукт съизмерими с него градове и затова „заслужена е гордостта не само с това как изглежда града ни, а и с това какво правят хората в него“.

rais18_7.jpg

Д-р Йошихару Инаба, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Corporation, Япония, припомни началото на сътрудничеството с РАИС: „Започнахме партньорството си с РАИС в началото на ерата на CNC машиностроенето в България, преди 23 години РАИС беше пионер в тази нова ера на машиностроенето в България и днес РАИС се превърна в лидер. Ние изключително много ценим това постижение и сме щастливи да сме част от това постижение. РАИС имат изключителни постижения и в роботизацията и индустриалната автоматизация“. С тези думи д-р Йошихаро Инаба поздрави екипа на РАИС за успехите им. Обещавам, че Фанук-Япония и Фанук-Европа ще задълбочат своята подкрепа за РАИС и за клиентите в България, каза още д-р Йошихару Инаба.

Гости на официалното откриване бяха още посланикът на Япония у нас Н.Пр. Масато Ватанабе, Клаус Понвайзер, ръководител на направление Machine Tool Systems за Австрия и Югоизточна Европа в Сименс АГ, Австрия, много партньори на РАИС, както и предприемачи от региона.

Орлин Александров, главен финансов директор на Сименс – България, поздрави РАИС за иновативността и креативността и благодари за доверието, партньорството и съвместната работа на РАИС и Сименс.

rais18_4.jpg
Инж. Артин Бъздигян направи демонстрация на Mt-link-i – софтуер

Гостите имаха възможност да разгледат шоурума с изложените в него металорежещи машини от производствената гама на РАИС, както и машини на компании, за които РАИС е системен интегратор. В монтажния цех бяха показани най-новите модели на машините, както и роботизирана производствена станция. РАИС оборудва предприятия с цялостно изградени роботизирани комплекси, където няколко металорежещи машини с ЦПУ се обслужват от един робот. Направена беше и демонстрация на Mt-link-i – софтуер за наблюдаване състоянието на машините, с помощта на който се анализират различни показатели, в т.ч. натовареност, производителност, време на престой.

По време на официалната церемония по откриването г-н Бъздигян покани президента и главен изпълнителен директор на ФАНУК, Япония, Йошихару Инаба и Клаус Понвайзер, ръководител на направление Machine Tool Systems за Австрия и Югоизточна Европа в СИМЕНС АГ, Австрия, да засадят дървета в градината пред предприятието.
„Фанук и Сименс са двата основни партньора, с които сме преминали заедно през всички новости в машиностроенето. Но днес поставяме едно ново начало, което води към облачни технологии, internet of things, wi-fi комуникации - все неща, които са някакси облачни, въздушни и неземни, но всъщност имат своето реално приложение тук. Нека в работата си сме в облаците, но в същото време да си останем тук, на земята. Точно затова избрахме с нашите партньори да посадим дърво, за да сме здраво свързани със земята“, заяви инж. Бъздигян.
Отслужен беше и водосвет за здраве и успехи.

rais18_12.jpg

Децата от представителен танцов ансамбъл "Чудесия" с ръководител Таня Димитрова създадоха настроение в началото на церемонията с вълнуващото си изпълнение

rais18_1.jpg

rais18_2.jpg

Част от административната зона в новата сграда

rais18_3.jpg


rais18_10.jpg