4400, Пазарджик, България

ул. Димчо Дебелянов 58

sales@raisbg.com

Търговски отдел

+359 88 889 9679

Запитвания и оферти

Новини

Управителят на пазарджишката машиностроителна фирма РАИС инж. Нишан Бъздигян получи международната награда на Сдружение "Програма Произведено в България"-"Човек на 21 век", в категорията "Производство". Призът му бе връчен от вицепрезидента на Република България Маргарита Попова на стилна церемония снощи (30 октомври 2014 г. ) в резиденция "Бояна". Това е поредното 13-то издание на наградата.
Инж. Нишан Бъздигян беше номиниран в тази категория заедно с други двама български производители. Председател на комисията, оценяваща кандидатурите в сферата на производството и присъдила наградата на РАИС, е проф. д-р на икономическите науки Кирил Тодоров, вицепрезидент на Европейския съвет за малък и среден бизнес за България, университетски преподавател.
Награда за РАИСВ своето слово инж. Бъздигян благодари за отличието, което по думите му е оценка за успешната работа на целия екип на РАИС, благодари на международните партньори на РАИС - FANUC и SIEMENS, както и на организаторите, решили да отличат и по този начин да стимулират българските производители: "Искам да Ви благодаря за Вашата висока оценка за многогодишната ни работа, постиженията и усилията, които полагаме за продължаване на една забравена традиция за България –производство на металорежещи машини. Благодарение на тези усилия и постоянство, въпреки сериозната конкуренция в световен мащаб, успяваме да реализираме нашата продукция в страни, които в момента са лидери в производството на машини, като Германия и Швейцария".

Призът "Човек на 21 век" бе присъден и в категориите хранително-вкусова промишленост, медицина, традиции и развитие, както и специален приз за креативно мислене.

На церемонията „Човек на 21 век" присъстваха представители на дипломатическите мисии в България, на българското духовенство, на държавни институции, бизнеса, политически лидери и експерти от България и страните членки на ЕС. Специален гост беше историкът Андрей Пантев.

Наградата за отличените е скулптурата „Плодородие" на Румен Желев.

Назад в годините носители на приза „Човек на 21 век" са били лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в качеството му на кмет на София, настоящият кмет на столицата Йорданка Фънкдъкова, политикът Найден Зеленогорски, стоматологът, изваял холивудската усмивка на Силвестър Сталоун - д-р Валентин Павлов, кметовете на Перник и Шумен- Росица Янакиева и Красимир Костов. Сред чуждестранните носители на наградата за 2010 година е и губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер.