НОВИНИ - Металорежещи машини с ЦПУ - RAIS
Новини - Категории 'НОВИНИ'
РАИС пусна в производство нов модел обработващ център
20 фев : 17:17  от admfrais

350.jpg
Порталният обработващ център GM5-350 е с нова за РАИС базова конструкция, позволяваща изграждането на 3, 4 и 5-осни машини на единна база. Стабилната чугунена основа, поема големи натоварвания при максимално гасене на вибрациите. Тъй като направляващите по 3-те линейни оси са разположени върху колоната от тип затворен мост, в 3-осен вариант върху основната маса могат да се обработват детайли с много по-голямо тегло, в сравнение с машините от тип С (М400-М500 и др.). Аналогично, монтира се и по-голям габарит и по-стабилна въртящо-наклоняема маса в 5-осния вариант.
изглед за печат
8
Новият струг RAIS – Т350
02 фев : 17:02  от admfrais

t350malka.jpgНовият струг на RAIS – Т350, е предназначен за изпълнение на голям диапазон стругови операции върху детайли със средни размери в серийно производство. Разработката на Т350 обогати продуктовата база на стругове RAIS, като модификациите са шест.
RAIS Т350 е с максимален обработваем диаметър над тялото Ø700mm,  максимален обработваем диаметър – Ø450mm, максимална обработваема дължина – 600mm и отвор на шпиндела – Ø92mm.

изглед за печат
8
Участие в международните машиностроителни изложби MashTechExpo – София и Mashex-2010 - Москва
01 юни : 17:41  от admfrais

mashtech2010.jpgПрез май РАИС представи продуктовата си гама в две международни машиностроителни изложения – в София и Москва.
На Международния технически панаир "Mashex-2010" в изложбен център „Крокус Експо“ в Москва беше показан вертикалният обработващ център М450. Посетителите на „Крокус експо“ имаха възможност на място да видят работата на машината, като демонстрациите бяха направени от инж. Николай Терзийски и специалисти на руската компания UMT, която дистрибутира цялата продуктова гама на РАИС в Русия.
На машиностроителна изложба MashTechExpo в Интер Експо и Конгресен Център – София РАИС показа седем машини: вертикален обработващ център М400, М550, серията стругове с ЦПУ Т200, новия Т350 и двушпинделния Т160s– всичките производство на РАИС, както и ROBODRILL α-T14iFl на FANUC и Cincom K16 на CITIZEN.

изглед за печат
8
РАИС презентира продуктовата си гама в Техническите университети в София и Габрово
15 дек : 09:01  от admfrais

tugabrovo.jpg
На 14 декември 2009 г РАИС представи в Техническия университет в Габрово продуктовата си гама и политиката си в сферата на образованието.
Презентацията беше по повод приключването на двегодишен проект за реновация на учебния център към катедра Машиностроене и уредостроене.
Подобна презентация беше направена ден по-рано в Техническия университет в София. За нуждите на университетското образоване фирма РАИС предостави на учебното заведение вертикален обработващ център М400.
Основната цел на партньорството между пазарджишката машиностроителна компания и висшето учебно заведение е студентите да се обучават на най-модерните металорежещи машини с цифрово програмно управление. Машината е оборудвана с ЦПУ HEIDENHAIN iTNC 530, предоставено безвъзмездно от фирма „ЕСД България“, която е представител на  HEIDENHAIN за България.

изглед за печат
8
РАИС подпомага модернизиране на обучението в Технически университет – София
04 дек : 18:11  от admfrais

На 10 декември 2009 г. в сградата на Технически университет - София, ще бъде  представен модернизиран Център за обучение по програмиране на Цифрови програмни управления към Катедра „Технология на машиностроенето и металорежещите машини.
За реализиране на идеята за обновление на Центъра за обучение в Техническия университет РАИС предостави на учебното заведение вертикален обработващ център М400. Основната цел на партньорството между пазарджишката фирма и висшето учебно заведение е студентите да се обучават на най-модерните металорежещи машини с цифрово програмно управление. Учебният процес ще се води от високо квалифицирани преподаватели - специалисти на Катедра „Технология на машиностроенето“.
изглед за печат
8
На Международния технически панаир - Пловдив
29 сеп : 18:36  от admfrais

fplv011009.jpgЗа поредна година фирма РАИС участва в Международния технически панаир – Пловдив (28 септември - 3 октомври 2009 г.). Тази година пазарджишката машиностроителна компания се представи на най-големия по площ в палата 13 щанд и показа общо осем машини:

-Вертикален обработващ център M400 Heidenhain iTNC530
-Вертикален обработващ център Fanuc Robodrill alpha T14i
-Надлъжно стъргателен стругов автомат Citizen M32
-ЦНЦ струг T200 Fanuc 0i-MateTD
-ЦНЦ струг T250 Fanuc 0i-Mate TC
-Четири осен стругов автомат XP4-42 Fanuc 0i-TC
-Вертикален обработващ център M300 Fanuc 0i-Mate MC
-Универсален струг СУ 500
изглед за печат
8
РАИС с нов 5-осен вертикален обработващ център
01 авг : 18:39  от admfrais

Пазарджишката машиностроителна компания РАИС разработва нов 5-осен вертикален обработващ център с нова за фирмата компановка, тип “затворен мост”. Предвижда се интеграция на възел въртяща и наклоняема маса – 4-та + 5-та ос, стоящ неподвижно на основата. Това ще позволи използуването на по-голям типоразмер въртяща и наклоняема маса, постигането на високи скорости на обработка, както и независимост на параметрите на работа по основните оси от теглото на детайла.
В началото на годината в производство беше въведен вертикален обработващ център М500, оборудван с автоматична палетна станция за два палета 800х500 мм.
Палетната станция съкращава престоя на машината, тъй като операторът извършва смяната на детайли върху единия палет, докато детайлът на другия палет се обработва.

изглед за печат
6
Четири нови машини показа РАИС на MashTechExpo
20 фев : 18:42  от admfrais

ma6teh3.jpgВ рамките на първата машиностроителна изложба MashTechExpo в Интер Експо и Конгресен Център – София РАИС показа вертикален обработващ център М500 оборудван с автоматична палетна станция за два палета 800х500 мм.
Палетната станция съкращава престоят на машината, тъй като операторът извършва смяната на детайли върху единия палет, докато детайлът на другия палет се обработва.
На изложението бяха представени и три други нови машини на РАИС: T200C, двушпинделен струг XP442, хоризонтален обработващ център HM400, а също и стандартните М300, М450, М550, M700, Т250.
Новият струг  T200C е оборудван с фрезови вретена и С-ос. Досега тази опция се предлагаше за по-големия Т250С.
Демонстрираният на изложението XP442 е с четири оси, два шпиндела и един пробивно-фрезови шпиндел. Двата шпиндела позволяват след обработването на детайла от едната страна, вторият шпиндел да поеме детайла и той да бъде обработен и от другата страна.
Показаните M700 и T200C са оборудвани с последно поколение система за ЦПУ Fanuc 0i-MD и 0i-TD.

изглед за печат
8
РАИС дари на общината нови указателни табели за паркинг
04 яну : 18:45  от admfrais

parking.jpg
20 указателни табели за паркинг изработи и монтира „РАИС“ ООД – Пазарджик. Табелите са поставени на посочените от дирекция „Архитектура“ места и указват в каква  посока и на какво разстояние се намира най-близкият паркинг. Идеята е табелите да ориентират преди всичко гостите на града.
Ръководството на фирмата смята, че по този начин подпомага усилията на общината за въвеждането на ред в движението и паркирането по улиците на града.
Дарението възлиза на 2 хиляди лева, в това число изработката и монтажа на табелите. 
изглед за печат
6
РАИС откри нов цех за монтаж с шоурум за металорежещи машини
14 ное : 18:49  от admfrais


ceh1.jpgПазарджишката фирма РАИС разшири производствената си база с нов цех за монтаж и демонстрация на произвежданите от нея металорежещи машини със системи за цифрово-програмно управление (ЦПУ). Инвестицията е в размер на 1,1 милиона лева и е реализирана изцяло със собствени средства, съобщи управителят на дружеството Нишан Бъздигян.
От началото на годината инвестициите на дружеството надхвърлят 3 милиона лева - оборудвана е съвременна измерителна лаборатория, закупена е специализирана техника - борверг с ЦПУ, и е подновен транспортният парк на фирмата.
Новият цех, който официално бе открит на 14 ноември, е с обща площ 700 кв.м. В него е оборудвана монтажна част, шоурум, зала за обучения и офиси за търговския отдел. Цялата производствената база на предприятието е разгърната върху терен от 7 дка.
В новия цех ще се извършва окончателният монтаж, настройки и изпитания на машините. В шоурума всеки клиент ще може да види на място как работят машините, какви са техните възможности и параметри. Оборудвана е и зала за обучения, където ще се подготвят специалисти за работа със закупените от РАИС машини, а също така залата ще се използва за повишаване на квалификацията на работещите в предприятието.
Лентата на новия цех прерязаха управителят на дружеството Нишан Бъздигян и кметът Тодор Попов. Събитието уважиха също заместник
изглед за печат
8
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8